Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Εγγραφές στο Νηπιαγωγείο Τριποτάμου για το σχολικό έτος 2023-2024

Οι αιτήσεις εγγραφών στο Νηπιαγωγείο Τριποτάμου για το Σχολικό Έτος 2023-2024 πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά από την 1η 20η  Μαρτίου 2022 και υποβάλλονται από τους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών σύμφωνα και με το άρθρο 1 της υπ’ αρ. πρωτ.53128/Δ1/2020 (Β 1767) ΚΥΑ του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Εγγραφές μετά την 20η Μαρτίου θεωρούνται εκπρόθεσμες και χρειάζονται την έγκριση του Δ/ντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Για το σχολικό έτος 2023-24 εγγράφονται στο Νηπιαγωγείο οι μαθητές/τριες που την 31η Δεκεμβρίου του έτους εγγραφής συμπληρώνουν την ηλικία των τεσσάρων (4) ετών, είναι δηλαδή γεννημένοι/ες το έτος 2019.

Η φοίτηση των μαθητών/τριών που συμπληρώνουν την ηλικία των τεσσάρων (4) ετών είναι υποχρεωτική.

Για περισσότερα  δείτε στην εγκύκλιο [εδώ]

Όρια Νηπιαγωγείου: Στο Νηπιαγωγείο Τριποτάμου εγγράφονται οι μαθητές που διαμένουν στις κοινότητες Τριποτάμου,  Καστανιάς, Γεωργιανών, Κουμαριάς και  Κομνήνειου και Ράχης.

Για να κάνετε την εγγραφή του παιδιού σας, ακολουθήστε την παρακάτω διαδικασία για  την εγγραφή του/της μαθητή/τριας.

Α. Ηλεκτρονική  Αίτηση Εγγραφής

  1. Είσοδος στην ηλεκτρονική σελίδα Ψηφιακής Διακυβέρνησης:

https://proti-eggrafi.services.gov.gr/

και επιλογή του Νηπιαγωγείου Τριποτάμου

  1. Χρήση κωδικών taxisnet

Οι γονείς/κηδεμόνες, κατά την είσοδό τους στην ηλεκτρονική Υπηρεσία «Πρώτη Εγγραφή» της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (gov.gr) αυθεντικοποιούνται με την χρήση των κωδικών-διαπιστευτηρίων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης (taxisnet).

  1. Συμπλήρωση των στοιχείων επικοινωνίας

Κατά την είσοδο στο σύστημα, οι γονείς/κηδεμόνες συμπληρώνουν:

α) Τη Δ/νση του ηλεκτρονικού τους ταχυδρομείου μέσω του οποίου θα υπάρχει επικοινωνία με το σχολείο

β) Τον αριθμό κινητού τους τηλεφώνου μέσω του οποίου θα ενημερώνονται  για την πορεία της αίτησής τους

  1. Για την υποβολή της αίτησης ο γονέας/κηδεμόνας συμπληρώνει διαδοχικά τα ακόλουθα:

α) Τα στοιχεία του νηπίου/προνηπίου για το οποίο αιτείται την εγγραφή

Το σύστημα διαλειτουργεί με το Μητρώο Πολιτών και το Πληροφοριακό Σύστημα myschool και παρέχει στον γονέα/κηδεμόνα λίστα των τέκνων που είναι εγγεγραμμένα στην οικογενειακή του μερίδα, τα οποία είναι σε ηλικία εγγραφής στο Νηπιαγωγείο και τα οποία δεν είναι εγγεγραμμένα σε άλλη σχολική μονάδα. Τα στοιχεία των τέκνων είναι συμπληρωμένα και ο γονέας/κηδεμόνας επιλέγει το τέκνο για το οποίο επιθυμεί να υποβάλει αίτηση. Σε περίπτωση ωστόσο που για οποιοδήποτε λόγο η λίστα δεν περιλαμβάνει το τέκνο που επιθυμεί να εγγράψει, έχει τη δυνατότητα να εισάγει μόνος του τα στοιχεία του νηπίου/προνηπίου και να τεκμηριώσει τη σχέση κηδεμονίας, είτε με δικαστική απόφαση επιμέλειας είτε με ιδιωτικό συμφωνητικό ρύθμισης επιμέλειας, με ανάρτηση σχετικού αποδεικτικού σε ψηφιακή μορφή,

β) Τη διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του 

Η Δ/νση κατοικίας τεκμηριώνεται με την ανάρτηση αποδεικτικού δημόσιου εγγράφου (ΔΕΚΟ), στο οποίο πρέπει να αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του γονέα/κηδεμόνα και να προκύπτει η δ/νση κατοικίας.

Τα έγγραφα μπορεί να είναι μόνο:

  • Λογαριασμοί ΔΕΚΟ (ΔΕΗ – ΔΕΥΑΒ)
  • Έντυπο Εφορίας Ε1
  • Μισθωτήριο συμβόλαιο

γ) Τα στοιχεία άλλου ή άλλων τέκνων που φοιτούν στο συστεγαζόμενο  Δημοτικό Σχολείο Ράχης Τριποτάμου για το/τα οποίο/α θα χρειαστεί  να καταθέσει τη  Βεβαίωση Φοίτησης από την Διευθύντρια της συστεγαζόμενης σχολικής μονάδας.

Μετά την υποβολή αίτησης  γονέας/κηδεμόνας λαμβάνει ενημέρωση στο κινητό τηλέφωνο που έχει δηλώσει κατά την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησής του για την πορεία της. Εφόσον απαιτηθούν διορθώσεις, η αίτηση τού επιστρέφεται από το Νηπιαγωγείο, προκειμένου να  πραγματοποιήσει τις αλλαγές που ζητούνται. Έπειτα από τις σχετικές διορθώσεις, η αίτηση γίνεται «αποδεκτή».

ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΕΓΓΡΑΦΗΣ 

Για να γίνει η αίτηση «αποδεκτή» οι γονείς/ κηδεμόνες μαζί με το αποδεικτικό κατοικίας και τη βεβαίωση φοίτησης στην περίπτωση του 4γ, θα πρέπει να προσκομίσουν στο Νηπιαγωγείο, σε προγραμματισμένο ραντεβού μετά από τηλεφωνική επικοινωνίασυμπληρωμένα τα εξής έγγραφα:

1) Ατομική καρτέλα νηπίου – προνηπίου [εδώ]

2) Στην περίπτωση επιλογής φοίτησης του νηπίου / προνηπίου την υπεύθυνη δήλωση:

i) στο Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα [εδώ]

Το προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα λειτουργεί από τις 8.15π.μ – 16.00μμ. και γίνονται δεκτές όλες οι αιτήσεις χωρίς προϋποθέσεις. Σε περίπτωση επιλογής η παρακολούθηση στο ολοήμερο τμήμα είναι καθημερινά υποχρεωτική. Για τους/τις μαθητές/τριες που είναι εγγεγραμμένοι/ες στο Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα, εφόσον οι γονείς το επιθυμούν, υπάρχει η δυνατότητα επιλογής συμμετοχής στο Τμήμα Πρόωρης Υποδοχής.

To τμήμα Πρόωρης Υποδοχής λειτουργεί με καθημερινή ώρα προσέλευσης από τις 07.45 – 08.00.

ii) στο Αναβαθμισμένο Πρόγραμμα Ολοήμερου Νηπιαγωγείου [εδώ]

Το Aναβαθμισμένο Πρόγραμμα Ολοήμερου Νηπιαγωγείου λειτουργεί από τις 8.15- 17.30. Σε περίπτωση επιλογής η παρακολούθηση στο αναβαθμισμένο ολοήμερο πρόγραμμα είναι καθημερινά υποχρεωτική.

ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΤΑΙ: Πρόωρη αποχώρηση των νηπίων προνηπίων από το Ολοήμερο Πρόγραμμα δεν προβλέπεται.

3) Τα στοιχεία των συνοδών 

Συμπληρώνονται τα ονόματα των υπεύθυνων συνοδών για την προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών/τριών  προς και από τη σχολική μονάδα   επιλέγοντας την αντίστοιχη  υπεύθυνη δήλωση του προγράμματος φοίτησης του νηπίου/προνηπίου:

α) Υπεύθυνη δήλωση γονέων/κηδεμόνων και συνοδών (μαζί με την ιδιότητά τους π.χ. μητέρα/πατέρα/γιαγιά/ παππούς …) για το   Βασικό Υποχρεωτικό Πρόγραμμα [εδώ]

β) Υπεύθυνη δήλωση γονέων/κηδεμόνων και συνοδών (μαζί με την ιδιότητά τους π.χ. μητέρα/πατέρα/γιαγιά/ παππούς …)  για το Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα εδώ

γ) Υπεύθυνη δήλωση γονέων/κηδεμόνων και συνοδών (μαζί με την ιδιότητά τους π.χ. μητέρα/πατέρα/γιαγιά/ παππούς …) για το Αναβαθμισμένο Ολοήμερο Πρόγραμμα [εδώ]

4) Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ) το οποίο συμπληρώνεται από τον παιδίατρο  [εδώ]

5) Το Βιβλιάριο Εμβολίων του μαθητή/τριας, και σε φωτοτυπία την 1η σελίδα με τα στοιχεία του παιδιού και όλες τις σελίδες με τα εμβόλια του παιδιού ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα εμβόλια που προβλέπονται και είναι ενταγμένα στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών.

6) Γνωμάτευση από ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ, Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο ή άλλη αρμόδια δημόσια υπηρεσία εφόσον υπάρχει για περιπτώσεις μαθητών/τριών με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

 ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΤΑΙ: H γνωμάτευση αυτή δεν αποτελεί προϋπόθεση εγγραφής του μαθητή /τριας στο Νηπιαγωγείο, αλλά διευκολύνει πολύ την οργάνωση για την υποστήριξη των μαθητών με ΕΕΑ.

7) Έγγραφη συναίνεση του ετέρου γονέα / κηδεμόνα με υπεύθυνη δήλωσή του  [εδώ]

ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΤΑΙH «αποδοχή» της αίτησης δεν συνεπάγεται απαραίτητα  και φοίτηση του νηπίου στη δηλωθείσα σχολική μονάδα.

Για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, «αποδοχή» της αίτησης  εγγραφής θα γίνεται όταν έχουν  προσκομιστεί τα έγγραφα στο Νηπιαγωγείο. Η προσέλευση γονέων/κηδεμόνων στο Νηπιαγωγείο πραγματοποιείται  μόνο κατόπιν ραντεβού μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας.

ΩΡΑΡΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 

Kαθημερινά  12.15 – 13.30 

Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου: Χατζηεφραιμίδου Τάνια

Τηλέφωνο:  23310 23176

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: Ενημέρωση: Το Περιεχόμενο Προστατεύεται